Tisícky ľudí vytvorili živú reťaz proti Putinovi

27.02.2012 Celý región

Moskva 26. februára (TASR) - Šestnásť kilometrov dlhú ľudskú reťaz, obopínajúcu centrum Moskvy, vytvorili dnes v proteste proti ruskému premiérovi Vladimirovi Putinovi tisícky za ruky sa držiacich ľudí. O nezvyčajnej demonštrácii informovala agentúra AP.

Putin, ktorý bol ruským prezidentom v rokoch 2000-2008, kandiduje vo voľbách 4. marca na tretí termín vo funkcii najvyššieho predstaviteľa ruského štátu.

Všeobecne sa očakáva, že v týchto voľbách ľahko zvíťazí: avšak v poslednom čase prebiehajúca - doposiaľ nevídaná - vlna protestov voči nemu mu už do istej miery naštrbila povesť silného vodcu, vládnuceho so silnou podporou ľudu.

Opoziční aktivisti odhadovali, že na vytvorenie ľudskej reťaze cez bulvár Sadovoje koľco - tvoriaci kruh okolo historického jadra Moskvy - bude treba asi 34.000 ľudí. A ako napísala AP, zdá sa, že sa vo svojich výpočtoch nemýlili a podarilo sa im to.

Na Sadovom koľci však dnes boli prítomní aj Putinovi priaznivci, ktorí mali na sebe zavesené veľké červené srdcia s nápisom \"Putin ľubit vsech\" - Putin má rád všetkých.

http://ria.ru/vybor2012_hod_vyborov/20120226/575292967.html
 

Vyberte región